Hasonló témájú lapjainkon: "Talált képek" - Szunyogh László szobrászművész kalandozása a fotográfia területén

Kungl György szobrászművész kiállításának bemutatója

NAGY IMRE

Nagy Imre - Fotó: Tatai Tibor

Jelenleg a Nyugat-magyaroszági Egyetem Apáczai Csere János Karán másod éves vizuális nevelő szakos tanító hallgató vagyok. Itt ismerkedtem meg Szunyogh tanár úr révén a fotózás alapjaival egy fotó kurzus során. Rövid idő alatt sikerült "megfertőznie" a fotózás szellemiségével és élményével, amiért azóta is nagyon hálás vagyok.

 

Első nagyobb sikerem egy, a kar által 2009-ben kiírt természetfotó pályázat első helyezése volt. A pályázat legnagyobb nyereménye számomra az, hogy meghívást kaptam Szabó Bélától a Győri Fotóklub Egyesület elnökétől a fotóklub foglalkozásira.

 

Fotó: Nagy Imre
Fotó: Nagy Imre

... Fotóimban általában az általam "indusztriális romantikának" keresztelt érzést és látványt próbálom megfogni. Ilyen örök téma számomra a vasút és a külvárosok időtlensége. Úgy gondolom, hogy a málladozó vakolat, a rozsdás korlátok és a véget nem érő sínek világában is meg lehet találni a szépet.

 

A fotózás mellett, ha időm engedi, akkor a szobrászattal foglalkozom szívesen. Az egyetemi műhelyt használva egy vasút témájú szoborsorozaton dolgozom. A munkában nagy segítséget kapok Lipovics János és Szunyogh László mesterektől.

 

Nagy Imre