A Váci Mihály Általános Iskola 2009. december 22-én a szünet előtti utolsó tanítási napon a karácsonyi ünneplés mellett iskolájuk névadójára, Váci Mihály költőre emlékeztek.

 

A névadóünnepségre a költő születésének 85. évfordulója alkalmából került sor. A rendezvény keretében a költő verseiből összeállított dramatikus játékkal idézték fel a költő életét, munkásságát.

 

Az ünnepséget támogatta és azt programjában segítette a Budapesten működő Váci Mihály Kör, – kortárs költők, írók, - valamint a "Tilos az A" tatabányai kultúrális weblap munkatársai.

 

Az iskolai ünnepség után a könyvtárban folytatódott a rendezvény, ahol a vendég költők,  a versszerető diákok társaságában töltöttek el egy órát.

A diákok készültek az író-olvasó találkozóra. Előzetesen megismerkedtek a „Tilos az Á” című weblappal. Ezen keresztül tájékozódtak a vendégek életpályájáról, Váci Mihályhoz fűződő érzéseikről. A weblapon jelenleg is olvashatók azok a karácsonyi versek, melyekkel a költők köszöntötték a névadóünnepet rendező Váci - iskolát.

 

A Váci Mihály Kör képviselói voltak:

    - Ladányi András, Hámori István Péter, Zsirai László, Madár János

A „Tilos az A" webmagazin képviseletében a résztvevők voltak:

    - Szabó Zsolt, Tatai Tibor