Vonatablak - fotósorozat (Fotó: Szunyogh László)
A galéria a jobb szélső gombbal teljes képernyőre nyitható...

2009-ben szerezte meg a doktori fokozatot. 1995-től a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Kar Művészeti Intézet Vizuális Nevelési Intézeti Tanszéke, illetve jogelődje oktatója, főiskolai docensként.

 

1978 óta kiállító művész.

 

Rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi tárlatokon. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége Érem- és Szobrászszakosztályának, a Magyar Szobrász Társaságnak, az Esztergomi Művészcéhnek, FIDEM-tag.

 

Egyéni kiállítása volt Budapesten, Balassagyarmaton, Komáromban, Tatán, Győrött, Ácson, Tatabányán, Marcaliban, Dunaszerdahelyen. Számos rangos hazai és nemzetközi kiállításon vett részt Több alkalommal szerepelt a Pécsi Országos Kisplasztikai Biennálén, rendszeres résztvevője a Soproni Országos Érembiennálénak, ahol több ízben díjazták műveit.

2005-ben a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Díját, 2007-ben a „Civitas fidelissima”- a leghűségesebb város, Sopron megyei Jogú Város Díját nyerte el. 2009-ben a XVII. Érembiennálén megkapta a Győr - Moson - Sopron Megye Önkormányzatának Ferenczy Béni nagydíját. Újító szellemű éremtárgyaiért a Határesetek az éremművészetben III. című kiállításon 2005-ben a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Díját kapta meg.

Szunyogh László szobrász, született 1956-ban Tatabányán.

 

1975-ben érettségizett a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában.

 

Mesterének Csíkszentmihályi Róbertet tekinti.

 

1979-ben az esztergomi Tanítóképző Főiskolán, 1981-ben az egri Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát. 1993-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. 2003-2006-ig a Pécsi Tudomány Egyetem Művészeti Kar Képzőművészeti Mesteriskola DLA képzésének hallgatója,

Szunyogh László (Fotó: Molnár Géza)

Szunyogh László

szobrász

Vonatablak tájjal (2 db kép) (Fotó: Vass Kálmán)
Nézd meg a szobrot közelről - a galéria a jobb szélső gombbal teljes képernyőre nyitható...

"TALÁLT KÉPEK"

a művész kalandozása a fotográfia területén

Állomás - fotósorozat (Fotó: Szunyogh László)
A galéria a jobb szélső gombbal teljes képernyőre nyitható...
Ablakaim - fotósorozat (Fotó: Szunyogh László)
A galéria a jobb szélső gombbal teljes képernyőre nyitható...
Árnyak - fotósorozat (Fotó: Szunyogh László)
A galéria a jobb szélső gombbal teljes képernyőre nyitható...
Angyal a mosodában - fotósorozat (Fotó: Szunyogh László)
A galéria a jobb szélső gombbal teljes képernyőre nyitható...

Alkotásai a FIDEM kiállításain eljutottak Neuchatelbe (Svájc), Weimarba, Párizsba, Seixalba (Portugália) és Colorado Springsbe (USA). Művei megtalálhatók a Tatabányai Múzeumban, a Xantus Múzeumban, Győrött, a Janus Pannonius Múzeumban, Pécsett, a Magyar Nemzeti Galériában, Budapesten és a British Múzeumban, Londonban.

Bronz érmeivel és kisplasztikáival lírai-meditatív tartalmakat közvetít. Vonatos szobraiban a mozgás közben feltáruló táj élményét fogalmazza meg. 

 

A Talált képek című felvételein, olyan látványokat fűz sorba kép-vers szerűen, amelyeken az utazáshoz kötődő élményeit és személyes környezetének mikro-képeit rögzíti.