Tovább - Amerikaland: Az indulás - 1. rész |  San Francisco - 2. rész |  NewYork - 3. rész  |  Las Vegas - 4. rész

Érdeklődj: CeBIT 2010 - Arpadvezer korábban megjelent cikke | Amerika a Wikipédián  |  Amerika.hu - Amerikáról magyarul

 

Kaland, nyár, Amerika…

 

Sokan csak álmodozunk, (álmodozhatunk) arról, hogy milyen is lehet a világ „Túl az Óperencián”. A „Tilos az A” csapatának egyik munkatársa – Arpadvezer - számára szerencsére mindez nem álom, hanem maga a kézzel fogható, színes, mozgalmas valóság.

 

A „kalandozások kora” napjainkban is folytatódik! Az elkövetkező hetekben Arpadvezer felfedezi Amerikát a nyugati part legendás nagyvárosaitól a Grand Canyonon át, egészen a „Nagy Almáig”, New Yorkig. Élményeit, benyomásait AMERIKALAND című cikksorozatunkban osztja meg a „Tilos az A” olvasótáborával.

 

Nos, akkor dőljünk hátra… Öveket becsatolni…

 

Kalandra fel! Irány Amerika!

 

P. Horváth Zsuzsi

 

 

Indulás előtti sorok

 

Tiszta ideg vagyok. Ugyanis már órák óta pakolom a csomagjaimat, készülök a nagy útra. Pár hónapja kiderült, hogy idén nyáron lehetőségem lesz elutazni három hétre az Egyesült Államokba. Hihetetlenül örültem a hírnek. Látom majd mindazt, amit eddig csak a filmekben láttam. San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, New York és természetesen néhány egyedülálló nemzeti park!

 

Az elmúlt hónapokat tervezgetéssel töltöttük. Ki kellett választani a szállást, le kellett foglalni a repülőjegyeket. Lassan körvonalazódott a pontos útiterv. A napokban pedig felgyorsultak az események. Biztosítás, pénzváltás, stb. Ma délután végre eljutottam odáig, hogy összepakoljam a csomagokat.

 

Talán a legnagyobb problémát ilyenkor a mérethatár okozza, hiszen az új szabályozások miatt maximum 23 kilós bőröndöt lehet feladni a csomagtérbe. A kézipoggyász méretei szintén szűk határok között mozoghatnak, illetve számuk legfeljebb 1. Ezt a korlátot tavaly már tapasztaltam. A kedves repülőtéri alkalmazottakat ugyanis nem érdekelte más, csak az, hogy amikor átmegyünk az ellenőrző ponton szigorúan egy darab csomagunk legyen. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy az egyik zacskót a másikba kellett gyömöszölni, majd az egészet a hátizsákba. De egy picit elkalandoztam.

 

Mivel közel három hétig leszünk kint, ezért úgy gondoltam érdemes lenne egy laptopot is vinni, így tartani tudjuk a kapcsolatot az itthoniakkal. Félek, mivel a gépet a check-in-nél bekapcsoltatják, biztos hogy megtalálják rajta az összes letöltést… Remélem lesz a szállodákban internet, mert akkor biztosan be fogok tudni számolni a kinti eseményekről J. Egyébként aki az USA-ba utazik, és visz magával elektronikus eszközt, az jó ha tudja, hogy szüksége lesz átalakítóra is, ha használni akarja a konnektort.

 

Első állomásunk San Francisco lesz, ahol három napot töltünk majd el. Ferihegyről megyünk a New york-i járattal, tehát a keleti-parton átszállunk. Már nagyon kíváncsi vagyok a felhőkarcolókra, a Golden Gate hídra és az Alcatrazra! De addig még sajnos hátra van egy több, mint 10 órás repülőút. Ti – Kedves Olvasók - sem fogtok lemaradni semmiről, hiszen lehetőségeimhez mérten igyekszem majd írni az amerikai életről.

 

Viszlát néhány nap múlva a Tengeren Túlról!

 

 

Üdvözlettel: Arpadvezer