Üdv, Vendég
Felhasználónév Jelszó:

Szabályok

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

 

1.1 Regisztráció

1.1.1 Hitelesítési adatok

A regisztrációhoz felhasználónév, jelszó és működő e-mail cím megadása szükséges. Amennyiben az általad választott felhasználónév már foglalt, akkor kérjük, válassz másikat. A regisztrációs űrlap további mezőinek kitöltése nem kötelező. Az általad megadott személyi adatokat nem használjuk fel üzleti célokra, harmadik félnek nem adjuk ki.

1.1.2 Felhasználónév

A fórum emberekről szól, ezért ne válassz domain nevet felhasználónévként, vagy arra utaló felhasználónevet.

1.1.3 Feltételek

A regisztrálás során a leendő fórumtag elfogadja a webhely fórumszabályzatát, és azt magára kötelező érvényűnek tekinti, a fórumon mindig annak betartásával viselkedik! Tudomásul veszi továbbá, hogy a fórumba az általa beküldött hozzászólások a webhely tulajdonát képezik!

1.1.4 Felhasználói fiók

Tagonként egy felhasználói fiók létrehozása engedélyezett. Amennyiben másik felhasználónévvel újabb fiókot hozol létre, és ez a tudomásunkra jut, felszólítás nélkül eltávolítjuk.

1.1.5 Bejelentkezés

Fórumunkban csak az egyszeri regisztrálás befejezése után, az általad választott felhasználónévvel és a hozzá tartozó jelszóval történő bejelentkezés után küldheted be a kérdéseidet, ill. szólhatsz hozzá a témákhoz.

 

1.2 Nyelv és helyesírás

1.2.1 A fórum nyelve

Fórumunk nyelve a magyar, ezért ne küldj be idegen nyelvű hozzászólásokat. Ha mégis így tennél, add meg a fordítást is, hogy mások is megértsék.

1.2.2 Helyesírás

Hozzászólásaidban ügyelj a magyar helyesírás szabályaira, használj ékezetes betűket és kerüld a ma divatos betűösszevonásokat, szórövidítéseket.

1.2.3 A hozzászólás betűszíne

Hozzászólásaidban ne használd a piros betűszínt vagy annak árnyalatait. Az adminisztrátorok és a moderátorok használhatják csak, például a szöveg kiemeléséhez.

 

1.3 Hozzászólás

1.3.1 Új téma indítása előtt

Új téma indítása előtt tanulmányozd a rendelkezésre álló dokumentációkat, ill. alaposan nézz körül, hogy a problémát felvetette-e már valaki, és érkezett-e rá válasz. Ezt célirányos kulcsszavakra történő kereséssel tudod a leggyorsabban megvalósítani.

1.3.2 A kérdés elhelyezése

A kérdésedet az arra legmegfelelőbb témába küldd be, egyéb esetben áthelyezésre kerül az általunk legmegfelelőbbnek ítélt témába/fórumba.

1.3.3 Kérdés elhelyezése több témában

Ugyanazt a kérdést ne tedd fel több témában. A nem igazán megfelelő fórumba beküldött hozzászólás törlésre kerül.

1.3.4 Jól megfogalmazott Tárgy sor

A Tárgy sorban összegezd néhány szóban a problémádat, és a hozzászólásban fejtsd ki azt. Helytelen: „SEGÍTSÉG!” Helyes: „Nem tudok képeket feltölteni”. A Tárgy mezőben ne írj csupa nagybetűvel, ne adj meg webcímet.

1.3.5 Nem a témával kapcsolatos hozzászólások

A fórum a tudásbázis egy fajtája, ami jobban áttekinthető lesz, ha nem térsz el az adott témától. Ha mégis hozzá szeretnél szólni egy témához, ami nem szervesen a tárgyhoz tartozik, akkor keresd meg a legmegfelelőbb fórumot, ott nyiss új témát, és hivatkozz arra, amelyikhez kapcsolódik.

1.3.6 Válasz a hozzászólásra

Az előtted feltett hozzászólást ne idézd, válaszolj rá közvetlenül.

1.3.7 Kerülendő témák, hangulatjelek, írásjelek

Kerüld el a jelentéktelen témák indítását, az egyszavas (vagy rövid) hozzászólásokat, a hangulatjelek és a mondat végi írásjelek (felkiáltójel, kérdőjel) túlzott használatát.

 

1.4 Közösségi érintkezés

1.4.1 Tiszteld a törvényeket

Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye a vallási, etnikai és politikai hozzászólásoknak, megnyilvánulásoknak - még burkoltan sem.

1.4.2 Vulgaritás

Tartózkodj a vulgáris, csúnya szavakat tartalmazó, mások személyiségét sértő megnyilvánulásoktól. Ezeket cenzúrázzuk, beküldőjét kitilthatjuk.

1.4.3 Önkéntesség vs. sürgetés

A fórum adminisztrátorai és moderátorai önkéntesen végzik a munkájukat. Ha nem válaszolnak gyorsan a kérdésedre, az nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül is hagyják, és általában 24 órán belül érkezik rá reakció. Ha mégsem érkezik ennyi időn belül válasz, akkor ne küldj be sürgető hozzászólást.

1.4.4 Köszönet és segítség

Egy segítő javaslat elismerése hasonló probléma megoldásában másoknak is segíthet. Fórumunkban ezt speciális módon, a hozzászólások alatti "Köszönet" gomb megnyomásával sokkal inkább kifejezheted, mint az egyszavas „Köszönöm” hozzászólás beküldésével. Ha Te is tudod a választ egy megválaszolatlan kérdésre, Te is segíthetsz másoknak.

 

1.5 Reklám. Önreklám. Kereskedelmi tevékenység

1.5.1 Tilos a reklám és az önreklám

Sem hozzászólásaidban, sem a tagoknak küldött magánüzeneteidben ne reklámozd sem a saját, sem más termékeit, szolgáltatásait! Önreklámnak minősül a mértéktelen, nem helyénvaló, fölösleges hivatkozás a termékedre, szolgáltatásodra, weblapodra.

1.5.2 Illegális anyagok, témák

Ne vess föl a hatályos törvényekbe ütköző témákat. Ilyen például a szoftver- és zenekalózkodás, ill. az egyéb szellemi tulajdonjogokat sértő megnyilvánulások sem engedélyezettek.

 

 

2. ALÁÍRÁSOK

 

2.1 Alaki követelmények

2.1.1 Az aláírás hossza

Aláírásod legfeljebb 4 sorból állhat.

2.1.2 Betűméret

Az általad használt legnagyobb betűméret nem lehet nagyobb a normál méretnél.

2.1.3 Képek, hangulatjelek

Képbeszúrás esetén a kép korlátozza a Fórum áttekinthetőségét.

 

2.2 Webcímek

2.2.1 Hivatkozás az aláírásban

Az aláírásodban legfeljebb 2 kattintható webes hivatkozást adhatsz meg.
Az aláírásodban ne használj rejtett linket - csak a láthatóan kiírt 'http://www.tilos-az-a.hu' formátum engedélyezett!

2.2.2 Azonos hivatkozások

Ugyanarra az URL-re mutató két hivatkozás megadása az aláírásban nem engedélyezett.

 

2.3 Hirdetés az aláírásban

2.3.1 Tiltott reklám

Az aláírásban ne utalj értékesítésre, kereskedelemre, termékadatokra, árakra.

2.3.2 Önreklám

Önreklámozás céljából ne hivatkozz más témákra vagy hozzászólásokra.

2.3.3 Aláírás cseréje

Fenntartjuk a jogot arra, hogy az aláírásodat bármikor, bármilyen célból lecserélhessük és/vagy eltávolíthassuk.

 

 

3. Avatárok

3.1 Animált avatárok

Az animált avatárok használata nem engedélyezett.

3.2 Avatár cseréje

Fenntartjuk a jogot arra, hogy az avatárodat bármikor, bármilyen célból lecserélhessük és/vagy eltávolíthassuk.

{loadposition myposition06}

Ugrás fórumhoz

Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc